Zelfstandigheidstraining

Met hulp groeien naar zelfstandigheid

We willen jongeren en jongvolwassenen helpen groeien in hun zelfredzaamheid, zelfstandigheid en autonomie. Dat biedt de mogelijkheid een volwassene te worden die keuzes kan maken die goed zijn voor zichzelf en de omgeving, als ook een passende plek te vinden in de maatschappij.

We bieden onze hulp aan jongeren die al wel enige zelfredzaamheid hebben, maar waar aansporing nog nodig is. Het gaat om jongeren die eraan toe zijn uit huis te gaan, maar op sommige levensgebieden nog vastlopen. Vaak is er een verleden van langere of meerdere hulpverleningstrajecten, echter dat hoeft niet. Motivatie om (weer) samen aan de slag te gaan is wel van belang. Er wordt in stappen toegewerkt van intensief naar steeds lichtere begeleiding. Samen met de jongere wordt een plan-op-maat gemaakt, gericht op alle levensgebieden (school, werk, dagbesteding, financiën, vrijetijd, familie, vrienden). Aanvullende therapie is mogelijk waar nodig.

Problemen kunnen te zien zijn in risicovol gedrag zoals middelengebruik, delinquentie, weglopen of agressie. Het kan gaan om jongeren die hun opleiding hebben afgebroken en/of geen dagbesteding meer hebben, maar daar wel toe gemotiveerd zijn. Als verslavingsproblematiek voorliggend is, moet daar eerst aan gewerkt worden binnen de verslavingszorg. Voor jongeren met ontwikkelingsproblematiek kan het moeilijk zijn om de stap naar zelfstandigheid te nemen. We vinden het contact met ouders belangrijk. Zij worden betrokken, met als doel relatieherstel en behoud.

Heb je een vraag over een behandeling?

Wij helpen je graag verder. Bel 088 404 1111 voor meer informatie.

Hoofdlocatie
Flevostate

 • null
  Onder de Toren 38
  8302 BV Emmeloord

  Postadres
  Postbus 38
  8300 AA Emmeloord

  T: 088 4041111
  info@flevostate.nl

Behandelcentrum
Flevostate Emmeloord

Behandelcentrum
Flevostate Almere

Behandelcentrum
De Beugel