Onze waarden


Bij de inrichting van onze netwerkorganisatie gaan wij uit van samenwerken en participatie. In onze organisatie gaat het om mensen, die initiatief nemen en elkaar opzoeken, los van organisatiegrenzen, status en hiƫrarchie.

We streven naar evenwicht en harmonie en zijn wars van macht. Daarom werken wij met zo weinig mogelijk managementlagen. Wij worden niet aangestuurd, wij sturen onszelf aan omdat wij professionals zijn. Wij dragen eigen verantwoordelijkheid en leveren als individu en als onderdeel van het team een belangrijke bijdrage aan onze doelstellingen. Niet de ingewikkelde structuren en strak beschreven taken geven richting aan onze organisatie maar de zorg aan jongeren doet dat. Zij zijn ons bestaansrecht. Randvoorwaarden bepalen niet hoe wij ons werk doen. Werkafspraken tussen onze medewerkers en het nemen van verantwoordelijkheid door iedereen die bij ons werkt, bepalen dat wel. Wij klagen niet over verkeerd ingerichte systemen en processen maar verbeteren ze totdat ze doen wat ze moeten doen, namelijk ondersteunend zijn aan de zorg die we leveren.

Samen streven we naar het beste resultaat en continue verbetering. Op deze manier helpen wij onze cliƫnten en staan we zelf in onze kracht. Dat komt iedereen ten goede. Wij halen het beste uit onszelf en uit de jongeren, die bij ons worden behandeld. Bij ons is iedereen even belangrijk.

Behandelcentrum Flevostate 

Meldestraat 2

8302 VB Emmeloord

T: 088 4041111

Centraal kantoor Flevostate 

Onder de Toren 38

8302 BV Emmeloord

T: 088 4041111