Jeugdhulp thuis

Ambulante hulp die met je mee beweegt

Om het opvoeden tijdelijk te ondersteunen en te leren om te gaan met (complexe) psychiatrische problemen biedt Flevostate hulp in de thuissituatie. Dit doen we in allerlei gezinnen: groot en klein, bij elkaar, gescheiden of samengesteld, een adoptief- of pleeggezin. Indien nodig trekken we hierin samen op met andere begeleiders die het gezin al (langer) kennen.

Flevostate stimuleert jongeren en hun systeem om op eigen kracht verder te bouwen aan hun leven. We helpen gezinnen deze eigen kracht te (her)vinden: we geven een duw in de goede richting. Een tijdelijke behandeling kan van enkele weken tot maximaal zes maanden duren. De jongere woont gewoon thuis, kan naar de eigen school of werk en wordt intensief begeleid door onze ambulante jeugdzorgwerker. Ook worden de overige gezinsleden, het onderwijs, familie, vrienden, wijkteams en sportverenigingen betrokken bij de behandeling.

Ons aanbod bestaat uit:

 • Behandelingen;
 • Trainingen;
 • Coaching;
 • Voorlichting.

We werken met bewezen methodes, zoals:

 • IAG (Intensieve Ambulante Gezinshulp);
 • IOG (Intensieve Opvoedkundige Gezinshulp);
 • MDFT (Multi Dimensionele FamilieTherapie).

Familietherapie

Verbinden in relaties

Wanneer een jongere op meerdere levensgebieden vastloopt heeft het zijn omgeving des te harder nodig om weer op de rit te komen. De mensen in de omgeving hebben invloed op het gedrag van de jongere en kunnen een grote rol spelen bij het herstel. Voor ouders is het vaak net zo’n grote klus om de draad van het leven met elkaar weer op te pakken als voor de jongere zelf.

Flevostate biedt een intensief en erkend MDFT-programma dat de jongere helpt om weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Dit kan zijn in het leren op school, deelnemen aan een sport of hobby, een baantje en het onderhouden van vriendschappen. Daarnaast is er veel aandacht voor het versterken en verbeteren van de onderlinge (gezins)relaties.

De therapeut heeft ongeveer een half jaar lang veelvuldig contacten met de jongere, de opvoeders en mensen die voor het gezin belangrijk zijn. Dit kan thuis of op kantoor maar ook via telefoon en sociale media. MDFT wordt ingezet als er meerdere moeilijkheden tegelijk zijn, intensief contact zorgt voor de best passende hulp.

MDFT is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar die op meerdere levensgebieden vastlopen. Het gebruik van middelen, spijbelen of crimineel gedrag is vaak onderdeel van de problemen. De jongere hoeft niet persé thuis te wonen, maar wel contact te hebben met het gezin. Zo kan er tijdens opname soms alvast gestart worden als voorbereiding op de tijd na opname.

Heb je een vraag over een behandeling?

Wij helpen je graag verder. Bel 088 404 1111 voor meer informatie.

Hoofdlocatie
Flevostate

 • null
  Onder de Toren 38
  8302 BV Emmeloord

  Postadres
  Postbus 38
  8300 AA Emmeloord

  T: 088 4041111
  info@flevostate.nl

Behandelcentrum
Flevostate Emmeloord

Behandelcentrum
Flevostate Almere

Behandelcentrum
De Beugel