Dagbehandeling

Verandering ‘maken’ om je beter te voelen

Als jongere kun je met kennis over jezelf en jouw diagnose zelf aan de slag. Je eigen gevoel kun je beïnvloeden door jezelf te ‘leren begrijpen’. Door te praten over wat je bezighoudt, informatie te krijgen, te oefenen met nieuw gedrag of anders naar een situatie te leren kijken heb je regie op je eigen veranderproces. Dat gaat niet vanzelf, veranderen is niet voor niets een werkwoord. Je kunt en hoeft dat niet zelf te doen. Ouders en anderen die voor jou belangrijk zijn, vragen we mee te werken. Bij Flevostate bieden we verschillende soorten behandeling en training en gebruiken daarbij beproefde methodes. Samen met jou zoeken we naar een passend aanbod.

Voorbeelden uit de praktijk:

Als je krijgt te horen dat je ADHD hebt, ASS of iets anders dan wil je natuurlijk meer weten. Wat betekent dat voor jou? Wat kun je zelf doen. Wat kunnen je ouders doen, of de school? Wat normaal is voor jou, ook normaal te laten zijn. De tijd nemen voor uitleg vinden we belangrijk. Voor de ene persoon is medicatie een goede steun, terwijl een ander aan uitleg genoeg heeft. Er is mogelijkheid voor therapiesessies bij ons op kantoor, bij een psycholoog of bij de psychiater.

Op onze behandelgroep is de mogelijkheid om één of enkele dagdelen per week langs te komen om jou op weg te helpen in het vinden van een nieuwe structuur in de dag. Het geeft de behandelaar mogelijkheid goed te observeren wat er speelt en welke aanpak het beste bij jou past. We bieden training in groepjes aan. Bijvoorbeeld gericht op sociale vaardigheden of het omgaan met seksualiteit en grenzen. Dit doen we in gesprek of via spel en meer actieve therapie.

Bij Flevostate bieden we onder andere:

 • Psycho-educatie;
 • Medicamenteuze ondersteuning;
 • Verschillende therapievormen zoals CGT, schematherapie en EMDR;
 • Training in sociale vaardigheden, seksualiteit en grenzen (Girls Talk/Make a Move);
 • Behandeling en training in dagdelen;
 • Normaliseren en (weer) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Heb je een vraag over een behandeling?

Wij helpen je graag verder. Bel 088 404 1111 voor meer informatie.

Hoofdlocatie
Flevostate

 • null
  Onder de Toren 38
  8302 BV Emmeloord

  Postadres
  Postbus 38
  8300 AA Emmeloord

  T: 088 4041111
  info@flevostate.nl

Behandelcentrum
Flevostate Emmeloord

Behandelcentrum
Flevostate Almere

Behandelcentrum
De Beugel